Alla inlägg under maj 2012

Av Lisa - 30 maj 2012 07:20

Kanske inte ser lika gott ut som en Jordgubbssmoothie, men pigg och stark blir man!


1 dl Ekologisk Äpplemust.

1 dl Färskpressad  Grapefruktjuice.

1 tsk Spirulina.

1 tsk Maca.

1 kvist mynta.

1/2 Pressad lime.

1 msk riven ingefära.


Mixa, drick och skutta ut i dagen.

Mat
Av Lisa - 30 maj 2012 05:29

Som alla småbarnsföräldrer med blogg så måste jag nu åter tjata lite om hur lite jag har sovit i natt. Max 4 minuter! Inte en sekund mer.

Under dom minutrarna drömde jag att jag träffade en gammal chef som jag hade någon gång på medeltiden, och som var minst sagt alkoholiserad. I drömmen köpte jag ut whiskey till honom på ett lyxhotell i Grekland. Han hade rum 119 och jag fick sätta upp virrepinnen på hans rum. Men sen spillde jag ut glaset över kragen på honom när jag körde dit med drinken i en hyrbil, så jag var tvungen att bjussa raset på en flaska vitt. Alltså knappast några vilosamma 4 minuter, men sov som en stock gjorde jag uppenbarligen eftersom jag drömde. Tolka gärna den drömmen du, själv vågar jag inte.


Resten av natten har jag ägnat åt barnservice. Mest tid gick åt till att övertyga Rufus till att det inte hjälper att sova i Transformersdräkt när han har växtvärk i foten. Kalla mig tråkig, men jag orkade faktiskt inte leta upp och ta på honom plastfodralet. Lättare att sticka till honom en alvedon. Förmodligen hade Transformersdräkt hjälpt bättre och gett snabbare lindring. Mer naturmedicinering och mindre kemikalier, trots plasten. Kolla bara här, ingen smärta i foten. Bara natur:  

Blanka vaknade ett tiotal gånger med ett illvrål och undrade var hennes Skorpa var, detta löstes fort varje gång eftersom hon låg bredvid och sjöng "Bä bä vita lamm", precis som alltid. Tillslut fick hon och Skorpan sova hos mig, vilket innebar att jag och F låg på varsin list längst ut på sänggaveln. Faktiskt lite av ett cirkustrick, dock inte så ergonomiskt.

Ebbe var bara inne 5 gånger för att be mig komma och stoppa om honom, så  honom skall jag kanske inte beskylla för min sömnbrist utan bara tacka för att jag fick lite nattlig motion.

Den som det är mest synd om är lille Billy som är varm som en kamin och hostar som en liten storrökare. Fast det verkar inte bekomma honom så mycket som den frustration filmval mitt i natten ger honom. Är man lite rädd av sig så är faktiskt Pettson, Telletubbies och Smurfarna superläskigt. Som tur är börjar ju Bollibompa 05.40, så det blev bara 1 timme med skräckfilm i form av Piff & Puff.


Själv tackar jag kaffet från Zoegas för lite vibrerande energi och maskaran från Dior för att jag kommer kunna måla fast ett par ögon i påsansiktet.


God Morgon!

Av Lisa - 29 maj 2012 19:30

Jag blev övertalad. Jag gjorde det. Bloggade alltså. Det här kan väl inte vara några konstigheter, tänkte jag när jag hade kommit över den första mentalaspärren (den som handlar om det där hemska självförtroendet), det här är tydligen bara att skriva. Men det är det visst inte alls. För inte nog med att jag skall komma på vad och hur jag skall skriva (vilket faktiskt är det minsta problemet när väl självfortroendet har stärkts), det skall stavas rätt (var är stavingsprogrammet när man som bäst behöver det och när jag skriver fortare än jag tänker?), bilderna skall hamna åt rätt håll (helst skall man kunna sitta eller stå upprätt och titta, och inte ligga ner med huvudet på skrivbordet eller stå på händer för att se bilderna från rätt vinkel) och det skall funka rent tekniskt (det gör det uppenbarligen inte eftersom bara några få kan kommentera det jag skriver, och utan kommentarer blir det ingen feedback och utan feedback så blir det inte kul). Sen var det som sagt det där med att nå ut lite längre än till Facebook. Plötsligt blev det jättesvårt alltihop. Och när det blir svårt, då försvinner självförtroendet och så är jag tillbaka på ruta ett igen.


Nu står jag och darrar på ruta ett. Darr darr darr.


Av Lisa - 29 maj 2012 06:35


 

Jag har slängt, brännt eller packat ner samtliga vinterplagg så det här funkar inte. Det får inte vara kallare än var det var i mars i år, då jag trots plusgrader släpade ut dom små i fleece, vinterstövlar och fodrade overaller.


- Hallå där ute, sätt på elementen. Mina barn har inga kläder att ta på sig! Jag är från Göteborg, jag har inga vinterkläder framme i slutet på maj! Fattar ni det alla Vädergudar?


Jag har alltså 3 alternativ nu.

  • Låta dom stanna hemma. VAB pga ont om kläder.
  • Klä in dom i fleecefiltar och vira aluminiumfolie runt, därefter kan vi leka robot.
  • Lagerpålagerpålagerpålagerpålagerpålagerpålagerpål
    ager. Sen får jag köra dom i skottkärran fram för det kommer bli svårt att gå med alla dessa lager.

Några andra tips?


Av Lisa - 28 maj 2012 17:03

Billy och Blanka har tydligen påverkats av sista veckans finväder och firande av sol och vår. Det är nog bra att solen är borta och vardagen tillbaka med lite ording och reda....


Billy: Skall vi leka

Blanka: Ja!

Billy: Vad skall vi leka?

Blanla: Vi leker att vi dricker öl!

Billy: Ja, kul! Jag är pappan!

Blanka: Ok, jag är servitören.

Billy: Nej, du är mamman!

Blanka: Men mamman dricker inte öl. Mamman dricker vin!


Så där ja, nu bli det vatten för hela slanten i minst 17 år!


Av Lisa - 28 maj 2012 10:15

Kollar min måndagslista från förra veckan och konstaterar vant att det gick åt helvete med samtliga löften. Skönt att min dåliga karaktär i alla fall är konsekvent. Glädjande också att det alltid kommer nya måndagar, så det går att börja om. Denna veckan gör jag det enklare för mig själv, sätter bara upp ett enda löfte som lyder följande:


  • Försöka undvika att gå bananas över skitvädret som förstås har kommit tillbaka. Alla medel, droger och drycker är tillåtna för att underlätta.

Det här kan bli det svåraste måndagslöfte jag någonsin har satt upp. Ge mig allt stöd ni har!


Av Lisa - 27 maj 2012 17:44

Solen skiner och rosésuget varvas med suget efter glass. Men det är nästan ingen glass som är så där god som man vill att den skall vara, inte här i alla fall. Jag har lösningen, rör ihop den här så blir du glad som en liten lärka.


5 dl grädde, vispad ganska hårt

1 krm vaniljpulver

1 burk kondeserad sötad mjöl

2/3 burk Lemon Curd


Vänd ihop kondenserad mjölk och vanilj med grädde, lägg blandningen i en form. Rör Lemon Curden mjuk och ringla över. Dra med en gaffel så det blir ett "ripple". Frys i ca 2 -3 timmar (ok, så snabbt går det kanske inte).

Servera med färska jordgubbar och  NJUUUUUUUUUUUUT!


Tips: Servera gräddsmeten ofryst till paj istället för vaniljsås.

Mat
Av Lisa - 27 maj 2012 11:10

Min dotter har suttit inne på toaletten i 35 minuter nu. Arg som ett jävla bi, med byxorna nere och tårarna sprutande. Jag har gjort något oförlåtligt, jag glömde att hon vill spola toaletten och spolade så där i farten som man gör. Kanske det värsta hon har varit med om hit tills i sitt 3 åriga liv. En försvunnen bajskorv och därmed förstördes hennes dag fullständigt. Hon tänker sitta där tills det kommer en ny, en som hon kan spola ner. Själv. Kansjälvstadiet är verkligen skitcharmigt.



Ovido - Quiz & Flashcards