Alla inlägg den 30 augusti 2012

Av Lisa - 30 augusti 2012 19:34

Allt som oftast är Ebbe hungrig som en varg när han kommer hem från skolan. Och inte sällan är det bråttom, superjättebråttom med mat för han skall vidare på fotbollsträning, eller barmarksträning inför skidsäsongen eller vad det nu är han skall iväg på (här i den här byn verkar det vara mer regel än undantag att alla skall träna alla dagar i veckan vare sig dom vill eller inte för annars får dom liksom inte vara med i gänget).

Då är det bra att kunna slänga fram något fort som attan utan att det kommer ur en påse som det står Findus eller Felix på.

Som dom här:


Ebbes dunder Quesadillas:

1 st


2 st Fullkornstortillas

1/2 stor Avokado, skalad och urkärnad i tunna skivor

1/2 tsk Sambal Oelek

3-4 skivor rökt kalkon eller skinka (eller kall, grillad kyckling i småbitar)

1 dl riven ost (gärna lite smakrik sådan)

En barnnäve koriander (eller basilika)

1/2 dl majskorn


1 msk rapsolja


Bred ut sambal på den en tortilla. Lägg på hälften av osten och sen kalkon, majs, koriander (eller basilika) och avokade. Lägg på resten av osten och tortilla till.

Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg försiktigt i quesadillasen. Det krävs balans, jätte stora händer eller en rejäl stekpanna för att lyckas utan att allt ramlar ur, jag vet....

Stek den tills den får färg och osten börjar smälta. Vänd den sen, lättast är att använda magi eller ovan nämnda redskap. Stek till den får färg på nästa sida. Ta upp och lägg på en skärbräda. Skär sen i trekanter.


Servera med gräddfil att doppa i, gurk- och morotsstavar.


Snabbt, lätt (om man lyckas med själva vändandet och den biten) och oftast uppskattat!







Ovido - Quiz & Flashcards