Alla inlägg den 14 september 2012

Av Lisa - 14 september 2012 17:28

HA! Jag klarade det! Jag förvandlade Fredagsmyshelvetet till ett Fredagsmysmys. Tro det eller ej! Hemligheten? Minutiösa förberedelser. Efter förra veckans totala fredagsmyskollaps orsakad av för mycket förväntningar och för lite tålamod (hos samtliga inblandade) funderade jag på att förbjuda skiten för all framtid, stämma OLW och mörka bort samtliga fredagar tills barnen fyllde 18. Men så kändes det kanske inte så snällt trots allt, dom gillar det ju av någon jäkla anledning. Trots att det aldrig blir mys. Så skam den som ger sig, jag körde igen. Och det gick..

Detta är vad som krävs:

  • Nämn inte ordet fredagsmys en enda gång på hela veckan. Mörka bort att det ens kommer en fredag. Säg att det är onsdag på torsdag och torsdag på fredag. Ända tills om skall få åka hem från dagis på fredags eftermiddagen. Detta för att minimera förväntningarna och med det besvikelserna.
  • Förbered inköpen av själva mysätandet. Fråga för fan inte vad dom vill ha, för du får lika många svar som du har barn. Bestäm bara något!
  • Ta ledigt från jobbet eller fejka en strejk så att du kan åka och handla utan att barnen följer. Handla för allt i världen inte efter hämtningen på dagis på självaste mysdagen! Tar du med barnen blir allt fördröjt, förväntningarna höjs och du åker på att köpa 12 olika sorterns "mys" till som ingen äter.
  • I bilen eller bussen hem så "talar du allvar" med mysarna. Hota med indrag av allt om dom bråkar, slåss, gapar eller på något sätt beter sig olämpligt. Säg till dom att det inte är någon som helst idé att på något sätt tjata eller hetsa på varken mat, godis, chips, film eller saft. Allt kommer komma inom sinom tid.
  • Se dig själv som personal, inte som medmysare.
  • Väl hemma förser du alla barn med varsin spelpryl. iPhone, iPad, andoidtelefon, Wii, Xbox, NIntendo DS, kortlek, pussel... vad som helst som kan uppehålla dom så lång tid som det tar att laga mat.
  • Öppna en flaska vin. Svep minst ett glas.
  • Laga mat fortare än blixten. Snabbare än snabbast. Fort som fan!
  • Plasta alla möbler, golv, väggar och tak framför tv´n.
  • Välj en film. Beslutet är oåterkallerligt, hävda din rätt som envåldshärskare.
  • Sätt på filmen och servera maten samtidigt.
  • Andas ut i två sekunder, det är den tiden det tar för dom att äta upp.
  • Ta bort tallrikarna och servera myset i en och samma rörelse.
  • Så där ja, nu är alla nöjda i ca 30 minuter. Om du har tur.

Det som händer sen när dom tröttnat på film och gotteskålar och börjat gå bananas i sockerchock, det har jag ännu ingen lösning på. En gång försökte jag servera grönsaksstavar och dip, men då blev det fullständig misär. Alltså inte lösningen. Men det kommer en plan för detta. Jag tänker ägna veckan åt att lägga upp ett komplett fredagsmyskörschema.


Trevlig kväll på er därute i myyyyyyyyyyyyyset.

Av Lisa - 14 september 2012 06:46

Enligt en tradition satt av Ebbe, skall fredagar inte bara vara myyyyyzzzzzzzzz-dag utan även en finklädd dag. Klänning, finstrumpbyxor, skjorta, finbyxor och gärna även kavaj (där går min gräns). Jag gillar det. Dessa jävla mjukiskläder står mig upp i halsen, men jag köper det för att det är skönt. Jag menar, inte heller jag vill ha jeans under skidbyxorna. Och i överdragsland där jag bor bör väl mjukt och bekvämt gå före välklätt. Tråkigt, men praktiskt. Visst.

Men som sagt, på fredagar brukar storebrorsan hjälpa dom små med finkläderna. Nu är inte han hemma denna fredag så dom fick välja själva igår innan dom gick och lade sig igår.
Nu är jag ingen dagens outfit-bloggare, men kan härmed intyga att små barns syn på finkläder inte stämmer överens med min.
Plastklänning, fotbollskläder och långkalsonger blev valet. Måste dock ge Billy att det var kreativt att ta fram tomtestrumporna i brist på fotbollsstrumpor.

Ovido - Quiz & Flashcards