Alla inlägg den 3 juli 2012

Av Lisa - 3 juli 2012 10:17

Ja, jag har slarvat. Det finns väl trots allt ett och annat jag har fattat när det gäller att blogga, och en av dom sakerna är att om man bloggar så bloggar man. Det får liksom vara lite ordning på grejerna, och eventuella besökare vill ju ha något nytt att läsa. Annars kan det kvitta.

Men jag skyller gårdagens ineffektivitet på dessa smartskallar:  

Det finns ett fantastiskt ställe på Tjörn som heter Mjällby Lantgård, och där bor dessa lyckliga hönor ihop med lite andra sköna typer. En kanin med korta kattöron som är så rufsig så det är svårt att avgöra vad som är fram eller bak, några ankor och en hel drös med ulliga små ankungar och även ett gäng med vita, livrädda hönor.


Dit åker vi för att köpa ägg, en perfekt utflykt en grådaskig dag som igår. Man går in i en liten bod och lägger pengar i en låda, sen tar man sina tokfärska ägg. Bredvid denna boden ligger en hel radda med baracker där hönorna bor. På barackerna här dom målat dit fönster med gardiner och krukväxter, och hönorna har egna trädgårdar på baksidan. Det är underbart bohemiskt och kärleksfullt gjort. Så fint så man nästan önskar att man var en lycklig höna på Mjällby Lantgård.


Blanka är så att säga inte speciellt förtjust i djur. Hon är skräckslaget fascinerad av allts om är hårigt, fjädrigt eller fyrbent. Dagens roligaste (om man nu har den sorterns humor...) var när hon tittade in i en lucka och det just då vaggade ut ett gäng ankor genom denna. Herre gud, med den vändningen, dom ögonen och dom stegen skulle man kunnat tro att det var Hin Hole som var efter henne. Men hon hämtade sig fort och konstaterade att hon inte är rädd för ankor längre. Hon tog liksom rädslan vid fjädrarna.


Nu har vi tre lock ägg hemma, så idag kan jag baka sockerkaka, göra omellett och hollandaise hela dagen lång. Men först skall vi ut i solen, för nu har sommaren kommit på riktigt!



Ovido - Quiz & Flashcards