Alla inlägg den 21 juni 2012

Av Lisa - 21 juni 2012 18:47

Ok. Nu ar det börjat. Midsommarkaoset. F var och handlade med en lista som var längre än mig (ca1,60 m, alltså inte så värst lång jämfört med julhandelslistan som brukar vara längre än hela vår familj ihop: 89+95+110+140+160+185 = 7,79 m). Han fick förrutom listan med sig två barn, en i trollkarlsuniform och en som såg ut som en liten, liten tant med kavaj och väska, och en svettig panna. Han gillar inte att handla, och framförallt intre inför en maratonhelg med mat och dryck. Jag håller med. Det är påtvingat och helt vansinnigt.

Och dessutom skiner solen. Vi borde åka båt. Vi borde verkligen åka båt!

Men.. Jag städar. Varenda. Jävla. Hörn. Eftersom. Vi. Skall. Ha. Gäster. VIKTIGA gäster.

Och.... Lagar mat

Och.... Rensar rabatter

och.... Funderar på hur vi skall hinna äta frukost, lunch, middag och samtidigt hinna fika och binda kransar och allt det där.


Desstom är barnen hungriga. NU! Så nu har jag ett snabblagat barnrecept till er som gravar egen lax och har bitar över eller som har lax hemma av någon annan anledning (ja, jag gravar själv idag eftersom det är svärföräldrarna som är här på besök så det är fan bäst att imponera). Receptet har inga måttangivelser för det här är ett mantagervadmanhaverrecept. Det är barn som skall äta, så huvudsaken är att det smakar gott och är mättande.


Använd ändarna på laxen, allt som inte skall gravas. Skär i bitar. Strimla en bit purjolök fint, bara det vita. Finhacka dill. Koka upp pastavatten, och koka favoritpastan. Fjärilar, penne eller snäckor brukar bli bra. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna, fräs purjo utan att den tar färg och höj värmen. Lägg i lax. Låt laxen få lite stekyta och häll sedan på grädde så det täcker. Koka ihop och pressa i lite citron, salta och peppra. Släng i en halva coctailtomater och låt koka upp. Stö över dill och vänd ner pastan. Servera med gurkstavar. Så, nu är barnen mätta och du kan fortsätta med tårtbak, sillfixning, potatisskrubbning, champagnedrickande, kransbindande eller vad du nu vill göra innan det är dags för morgondagens midsommarfirande. Go afton!

Ovido - Quiz & Flashcards